Verschil Bicycle Standard 808 en Bicycle Rider Back 807?

Wat is het verschil tussen Bicycle Standard en Bicycle Rider Back?

Als we onze bestellingen eens in de zoveel tijd analyseren steken er twee producten qua verkoopcijfers met kop en schouders bovenuit: de Bicycle Standard (808) en de Bicycle Classic Rider Back (807). Ons verbaast dit niet heel erg, aangezien deze decks wereldwijd misschien wel de meest bekende kaarten zijn en ze betaalbaar en van goede kwaliteit zijn. Desondanks krijgen we vaak mailtjes van klanten die zich afvragen wat het verschil tussen de twee nou eigenlijk is, en welke ze beter kunnen kopen voor verschillende situaties of doeleinden. Hieronder gaan we proberen zo goed mogelijk voor eens en altijd antwoord te geven op alle vragen die je hierover zou kunnen hebben.

 

Verschillen de kaarten van elkaar?

Eigenlijk is er qua kaarten geen verschil tussen de twee soorten. De designs zijn exact identiek op de voor- en achterkanten, de kaarten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal in dezelfde fabriek, en ze hebben beiden de befaamde Bicycle Air-Cushion Finish waardoor ze soepel door je handen glijden. Het enige verschil is de anders uitziende tuck box, en de andere naam.


Bicycle Standard back 808 (links) vs. Bicycle rider back 807 (rechts)


Wat betekenen die cijfers eigenlijk?

 

De USPCC begon ooit als een drukkerij met een andere naam in de stad Cincinatti, Ohio in 1881 met het drukken van speelkaarten. Het eerste ontwerp, genaamd ‘Tiger’, kreeg de productiecode 101. De volgende kreeg 202, 303, enzovoort. 808 was dus het achtste ontwerp dat in productie ging, met als ontwerp de ‘Bicycle’-illustratie. Deze werd uiteindelijk veruit het populairste backontwerp in hun assortiment en zodoende werd de naam Bicycle al gauw synoniem met de drukkerij, en het getal 808 met het befaamde deck met de fietsers op de achterkant.

Maar waar komt de 807 dan vandaan?

In 2009 verhuisde de fabriek van USPCC van Cincinatti, Ohio, naar Erlanger, Kentucky. Op dat moment besloot de USPCC een geüpdatete versie van de tuck box te maken, die de nieuwe Bicycle 808 Standard werd. Niet iedereen was hier echter heel blij mee, en veel kaartliefhebbers wilden liever dat de oude doosjes ook verkrijgbaar bleven. Zodoende werd niet lang daarna de vorige versie ook weer uitgebracht, die het cijfer 807 kreeg, omdat die voor de huidige 808 kwam.
Bicycle Standard back 808

Bicycle rider back 807 

Zijn er situaties waarbij de verschillen nog wel uit kunnen maken?

Wat betreft onze vele speciale decks voor card magic, zoals gaff decks, blanco kaarten, double backers etc.: die worden soms in een 807 en soms in een 808 tuck box geleverd, maar ze zijn dus in principe gewoon bruikbaar met beide standaard decks. Alleen als je een verzamelaar bent en geïnteresseerd bent in onze collectie Bicycle Standard en Bicycle Rider Back decks in andere kleuren dan rood of blauw, is het waarschijnlijk handig om op te letten welke van de twee je bestelt, zodat je een zo compleet mogelijke verzameling kunt maken.
De kaarten van de Bicycle standard back 808 zijn identiek aan de Bicycle rider back 807. Het verschil zit in het ontwerp van het doosje.

De waardering van www.astonish.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.2/10 gebaseerd op 109 reviews.

Aanbevolen

Bicycle 808 standaard speelkaarten

Bicycle 808 standaard speelkaarten

Bicycle standaard index 808 speelkaartenAls je ooit naar een modern pakje kaarten van Bicycle hebt g..

€2,95

Bicycle 808 12-pack

Bicycle 808 12-pack

Als je ooit naar een modern pakje kaarten van Bicycle hebt gekeken, is je waarschijnlijk het getal 8..

€35,40

Bicycle Rider Back speelkaarten 807

Bicycle Rider Back speelkaarten 807

Het Bicycle 807 deck is het old school design van de Rider Backs. Het deck heeft op het doosje dezel..

€2,95

Bicycle Rider Back speelkaarten 807 12-pack

Bicycle Rider Back speelkaarten 807 12-pack

Het Bicycle 807 deck is het old school design van de Rider Backs. Het deck heeft op het doosje dezel..

€35,40