Wat is een close-up pad?

Om onze klanten naast het leveren van de mooiste speelkaarten beter van dienst te kunnen zijn, zullen we hier vanaf nu met enige regelmaat langere features plaatsen over gerelateerde producten waar je misschien iets minder vanaf weet, maar die wel van pas kunnen komen. Vandaag het eerste deel, waarin we logischerwijs beginnen bij het neerleggen van een goede bodem.

Ervaren magicians zweren er al sinds jaar en dag bij, maar als je net begint met card magic of het altijd zonder hebt gedaan zou het kunnen dat je je afvraagt waar ze voor zijn: Close-Up Pads. Deze rechthoekige schuimrubberen matten zijn speciaal gemaakt om de perfecte ondergrond te zijn voor je kaarten.

Veel gestelde vragen over de close-up pad zijn:

  • Wat is een close-up pad?
  • Waarom zou ik een close-up pad moeten gebruiken?
  • Welke close-up pad is het beste voor mij?

In dit artikel zullen we je hierop antwoord geven zodat jij weet wat het is en of een close up pad handig is voor jou.

Je kaarten beschadigen niet

Hoe zorgvuldig je ook bent, het kan altijd voorkomen dat je je kaarten beschadigt of vies maakt zonder dat je het door hebt, alleen al door ze uit de verpakking te halen en neer te leggen. Een houten tafel is bijvoorbeeld niet perfect egaal, waardoor je kaarten in aanraking kunnen komen met stof, vocht of kruimels die je gemist hebt. Als ze daarna weer worden opgestapeld en geschud of terug in het doosje gaan en je per ongeluk kruimels of vuil mee opraapt, kunnen die ertussen gaan schuren en kleine krasjes veroorzaken. Geen ramp, maar als je een superzeldzaam deck in handen hebt is het natuurlijk ontzettend zonde!

De Close-Up Pad is hiertegen een ideale uitkomst. Dankzij de perfect gladde bovenkant van schuimrubber met een synthetische laag blijft er vrijwel niets aan plakken en neemt hij ook geen vocht op. Je kunt hem dus heel makkelijk even kort afkloppen of met een doekje afnemen waarna hij perfect schoon is en je kaarten zo goed als nieuw blijven. Je kunt hem daarnaast gerust op iedere ondergrond neerleggen, want dankzij de anti-slip-onderkant kun je hem niet schuiven. De bovenkant is er daarentegen voor gemaakt om je kaarten er zo soepel mogelijk overheen te laten glijden.

Luxe close-up pad van Dan & Dave: Zebrano Surface. Helaas niet bij ons verkrijgbaar

Het ziet er gelikt uit

Als je card magic als hobby hebt zit je ongetwijfeld regelmatig YouTube af te speuren naar tutorials van trucs die je zelf ook in de vingers wilt krijgen. Bij zowel die filmpjes als bij recensievideos van nieuwe decks zie je vrijwel altijd een Close-Up Pad als ondergrond. Niet zo gek, want het ziet er mooi neutraal uit waardoor je de aandacht centraal kunt houden. Daarnaast glijden de kaarten supermakkelijk over de pad heen!


Je Close-Up Pad onderhouden

Zoals al eerder gezegd is het niet erg lastig om ervoor te zorgen dat je Close-Up pad in goede staat blijft (en zo ook efficiënt blijft in het beschermen van je kaarten). Toch zijn er een paar tips die misschien handig zijn. Ten eerste zou het kunnen dat, als je je Close-Up Pad een tijdje hebt opgeborgen of als hij net in de post binnenkomt, er wat rimpels in zitten. Dit is geen reden tot paniek: laat hem een tijdje uitgestrekt op een vlakke ondergrond liggen en hij zal zich er zelf vanaf helpen.

Zoals al eerder gezegd is kun je hem gemakkelijk uitkloppen of afvegen; dankzij de gladde bovenkant zal er weinig aan vast blijven kleven. Pas wel op dat je niet teveel water gebruikt.


Voor welke Close-Up pad ga je?

Er is keuze genoeg, dus als je inmiddels al een beetje overtuigd bent, kunnen we meteen kijken naar de verschillende soorten Close-Up Pads. Er zijn namelijk nogal wat verschillende eigenschappen:

Kleur: Of je nou op een neutrale manier je goochelskills aan je vrienden wilt laten zien of een eigen YouTube-kanaal wilt beginnen, de kleur van de achtergrond bepaalt voor een groot gedeelte welke sfeer je neerzet. Uiteraard is het vooral ook afhankelijk van wat voor soort deck je gebruikt, welke kleur achtergrond het beste contrast geeft. Zwart staat bijvoorbeeld meestal mooi neutraal, maar als je een zwart deck wilt laten zien kun je misschien beter voor een rode, blauwe of groene pad gaan.

Print: Dit is echt meer een kwestie van smaak, maar als je de effen pads er wat saai uit vindt zien kun je altijd nog gaan voor een alternatief met wat meer flair. Sommige van onze pads hebben bijvoorbeeld een print in de hoeken met gouden lijnen, die azen voorstellen.

Formaat: Hoewel de meeste Close-Up Pads van een doorsnee formaat van 39 bij 27 centimeter zijn, kun je altijd voor een maatje groter kiezen. We kunnen je vertellen, als je eenmaal gewend bent aan de Professional Pad van 58 bij 40 cm wil je nooit meer terug naar een kleinere!


We hopen dat je inmiddels wat wijzer bent geworden. Als je wilt kijken naar de Pads die wij je aan kunnen bieden, klik dan hier!

De waardering van www.astonish.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.2/10 gebaseerd op 109 reviews.

Aanbevolen

Bicycle 808 standaard speelkaarten

Bicycle 808 standaard speelkaarten

Bicycle standaard index 808 speelkaartenAls je ooit naar een modern pakje kaarten van Bicycle hebt g..

€2,95

Bicycle 808 12-pack

Bicycle 808 12-pack

Als je ooit naar een modern pakje kaarten van Bicycle hebt gekeken, is je waarschijnlijk het getal 8..

€35,40

Bicycle Rider Back speelkaarten 807

Bicycle Rider Back speelkaarten 807

Het Bicycle 807 deck is het old school design van de Rider Backs. Het deck heeft op het doosje dezel..

€2,95

Bicycle Rider Back speelkaarten 807 12-pack

Bicycle Rider Back speelkaarten 807 12-pack

Het Bicycle 807 deck is het old school design van de Rider Backs. Het deck heeft op het doosje dezel..

€35,40